Laman ini bermatlamat menjadi satu pusat rujukan untuk senario politik di Malaysia dengan merujuk kepada 3 sumber yang berbeza iaitu sumber bebas(malaysiakini), sumber barisan nasional(Berita Harian), dan sumber pakatan rakyat(Harakah Daily). Diharap dengan merujuk kepada 3 sumber ini, dapat menjadikan laman ini satu laman pusat sumber politik malaysia yang adil dan saksama

MASUKKAN EMEL ANDA UNTUK MENGETAHUI BERITA POLITIK 3 SUMBER TERUS KE EMEL ANDA

Disediakan oleh Google FeedBurner & Laman Sumber Politik Malaysia Adil dan Saksama

MALAYSIAKINI (SUMBER BEBAS)

Berita Utama Malaysiakini

HARAKAH ONLINE (SUMBER PAKATAN RAKYAT)

Berita Utama HarakahDaily

BERITA HARIAN(SUMBER BARISAN NASIONAL)

Berita Terkini: Berita Harian Malaysia

PENAFIAN: PEMILIK LAMAN WEB SUMBER POLITIK MALAYSIA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEGALA KESAN BAIK DAN BURUK YANG BERLAKU HASIL MAKLUMAT DIPEROLEHI MELALUI LAMAN WEB INI. SEGALA MAKLUMAT ADALAH HAK MILIK MUTLAK DAN TANGGUNGJAWAB PEMILIK SUMBER ASAL

Monday, April 26, 2010

Sumber Pakatan Rakyat(Harakahdaily) preview: Terus bejuang tumbangkan BN

Pengarah Pilihanraya Kecil Parlimen Hulu Selangor, Fuziah Salleh menyeru seluruh penyokong Pakatan Rakyat (PR) agar berjiwa kental untuk meneruskan perjuangan menumbangkan Umno Barisan Nasional (BN) dan menerima kekalahan kali ini.

Beliau berkata demikian sewaktu berucap dalam satu himpunan ringkas di Stadium Mini Kuala Kubu Bharu selepas mengetahui keptusan pilihanraya kecil berkenaan berpihak kepada BN.

"Kalau sekiranya sekali kita menang, maka kita akan ingat kita akan menang untuk yang seterusnya, kita silap. Adakah saudara fikir kita akan berada di sini tanpa melalui kesusahan,kepayahan?

"Tanpa melalui semua itu, kita tidak akan kuat untuk berada di sini dan meneruskan perjuangan kita. Sekali kita kalah tidak bermaksud kalah selamanya.

"Maka kentalkanlah jiwa kita. Adakah saudara akan kecewa kerana kita kalah sekali pada hari ini?" Soalnya dan disambut laungan 'tidak' dari kira-kira 300 penyokong PR yang hadir.

Sambil mengakui sedih dan kecewa dengan kekalahan itu, beliau bagaimanapun menyifatkan ianya bersifat sementara dan menyeru para penyokong PR agar berpegang kepada prinsip berjuang secara bermaruah.

"Memang sedih dan kecewa (dengan kekalahan). Itu perkara biasa tapi kita terus berpegang kepada prinsip kita berjuang secara bermaruah.

"Perjuangan kita ini demi masa depan anak kita dan negara kita. Sedih sehari dua tapi kita akan terus bangkit untuk lawan tetap lawan," katanya disambut laungan 'lawan tetap lawan'.

Ahli Parlimen Kuantan dari PKR itu turut menegaskan, PR tidak akan sesekali mengikut jejak langkah Umno/BN yang sanggup melakukan taktik kotor untuk memenangi mana-mana pilihanraya.

"Perjuangan ini adalah berasaskan sesuatu yang kental. Bukan boleh hancur dengan kekalahan begini.Sekiranya BN terdesak dan boleh buat apa sahaja, adakah kita akan buat perkara yang sama?

untuk berita lanjut, sila klik disini

0 comments: