Laman ini bermatlamat menjadi satu pusat rujukan untuk senario politik di Malaysia dengan merujuk kepada 3 sumber yang berbeza iaitu sumber bebas(malaysiakini), sumber barisan nasional(Berita Harian), dan sumber pakatan rakyat(Harakah Daily). Diharap dengan merujuk kepada 3 sumber ini, dapat menjadikan laman ini satu laman pusat sumber politik malaysia yang adil dan saksama

MASUKKAN EMEL ANDA UNTUK MENGETAHUI BERITA POLITIK 3 SUMBER TERUS KE EMEL ANDA

Disediakan oleh Google FeedBurner & Laman Sumber Politik Malaysia Adil dan Saksama

MALAYSIAKINI (SUMBER BEBAS)

Berita Utama Malaysiakini

HARAKAH ONLINE (SUMBER PAKATAN RAKYAT)

Berita Utama HarakahDaily

BERITA HARIAN(SUMBER BARISAN NASIONAL)

Berita Terkini: Berita Harian Malaysia

PENAFIAN: PEMILIK LAMAN WEB SUMBER POLITIK MALAYSIA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEGALA KESAN BAIK DAN BURUK YANG BERLAKU HASIL MAKLUMAT DIPEROLEHI MELALUI LAMAN WEB INI. SEGALA MAKLUMAT ADALAH HAK MILIK MUTLAK DAN TANGGUNGJAWAB PEMILIK SUMBER ASAL

Sunday, April 18, 2010

Sumber BN(Berita Harian) : Pemuda BN sedia tangkis fitnah lawan

18 April 2010:
KAMALANATHAN bersama penyokong Barisan Nasional menunjukkan tanda 1Malaysia sebelum berarak ke pusat penamaan calon pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor, semalam.
KAMALANATHAN bersama penyokong Barisan Nasional menunjukkan tanda 1Malaysia sebelum berarak ke pusat penamaan calon pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor, semalam.
Jentera jelajah desa jawab isu, dekati pengundi muda

KUALA KUBU BHARU: Jentera Pilihan Raya Pemuda Barisan Nasional (BN) sudah bersiap sedia menghadapi pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor dengan menangkis semua tuduhan dilemparkan pembangkang kepada parti dan pemimpin negara.
Pengarah Jentera Pilihan Raya Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim, berkata BN melatih kumpulan anak muda untuk bergerak ke pelosok kampung bagi menerangkan kepada pengundi, terutama generasi muda bahawa pembangkang tidak layak me mimpin di Hulu Selangor.
Katanya, antara isu yang dijangka digunakan pembangkang sebagai senjata mereka ialah Apco Worldwide, gagasan 1Malaysia yang didakwa meniru slogan 1Israel dan Model Ekonomi Baru.

“Pemuda BN tidak gentar dengan isu yang cuba dimainkan oleh pembangkang itu kerana kita sudah dapat mengagak apa yang akan mereka buat untuk serang BN.
“Sebab tu, BN sudah bersedia dengan jenteranya untuk menangkis segala tohmahan itu,” katanya ketika ditemui selepas penamaan calon di sini, semalam.

Razali berkata, Pemuda BN juga tidak sesekali menggunakan taktik kotor bagi menangkis tohmahan dan fitnah yang dilemparkan pembangkang sebaliknya dituntut menjawab persoalan itu dengan jelas dan tepat.
“Kita mempunyai tiga bahagian untuk menjalankan tugas kerana memang kerja pembangkang untuk membuat provokasi. Jadi kita kena banyak bersabar dalam keadaan ini,” katanya

0 comments: