Laman ini bermatlamat menjadi satu pusat rujukan untuk senario politik di Malaysia dengan merujuk kepada 3 sumber yang berbeza iaitu sumber bebas(malaysiakini), sumber barisan nasional(Berita Harian), dan sumber pakatan rakyat(Harakah Daily). Diharap dengan merujuk kepada 3 sumber ini, dapat menjadikan laman ini satu laman pusat sumber politik malaysia yang adil dan saksama

MASUKKAN EMEL ANDA UNTUK MENGETAHUI BERITA POLITIK 3 SUMBER TERUS KE EMEL ANDA

Disediakan oleh Google FeedBurner & Laman Sumber Politik Malaysia Adil dan Saksama

MALAYSIAKINI (SUMBER BEBAS)

Berita Utama Malaysiakini

HARAKAH ONLINE (SUMBER PAKATAN RAKYAT)

Berita Utama HarakahDaily

BERITA HARIAN(SUMBER BARISAN NASIONAL)

Berita Terkini: Berita Harian Malaysia

PENAFIAN: PEMILIK LAMAN WEB SUMBER POLITIK MALAYSIA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEGALA KESAN BAIK DAN BURUK YANG BERLAKU HASIL MAKLUMAT DIPEROLEHI MELALUI LAMAN WEB INI. SEGALA MAKLUMAT ADALAH HAK MILIK MUTLAK DAN TANGGUNGJAWAB PEMILIK SUMBER ASAL

Thursday, May 13, 2010

Sumber Bebas(Malaysiakini) Preview: Polis ingatkan jangan main isu agama di Sibu

Parti politik yang bertanding dalam pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Sibu sekali lagi diperingatkan supaya tidak menyentuh perkara berkaitan agama dalam kempen mereka.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, berkata penduduk di Sabah dan Sarawak tidak mempunyai masalah agama dan mempunyai sikap toleransi yang tinggi dan agama bukan isu di kalangan penduduknya.

"Saya tidak mahu orang luar datang ke sini hasut isu agama. Kalau mereka lakukan demikian, kita akan ambil tindakan tegas.

"Walaupun tiada laporan dibuat, kita akan pantau dan kita tahu siapa yang biasanya terbabit dalam perkara seperti ini," katanya selepas melawat Bilik Gerakan Polis bagi pilihan raya tersebut di Kem Pasukan Gerakan Am Lanang di Sibu, hari ini.

untuk berita lanjut, sila klik disini

0 comments: